Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σκοπός του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου είναι:

- Η ανάπτυξη και καλλιέργεια πνεύματος καλής γνωριμίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών  του 3ου Γυμνασίου, και του διδακτικού προσωπικού. 
- Η συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση του έργου τους.
- Η συμβολή στη διαμόρφωση ενός κλίματος στο οποίο κυριαρχούν η ευρύτερη καλλιέργεια, η κοινωνική ευθύνη και η ηθική για την ομαλότερη δυνατή μετάβαση του παιδιού στην ενηλικίωση,

Παράλληλα με τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στο Σχολείο και τους γονείς/κηδεμόνες, ο Σύλλογος έχει καταστεί μοχλός ευρύτερης δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Σκοπός ήταν και η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Σχολείου, και η αγορά φορητού προτζέκτορα για τις ανάγκες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Πιο συγκεκριμένα  διοργανώνει εκδηλώσεις: λειτουργία bazaar κοινωνικής αλληλεγγύης που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και τα μαθητικά συμβούλια του Σχολείου. συλλέγοντας ρούχα τρόφιμα κλπ. Συμπαραστεκόμαστε με τον τρόπο αυτό σε μαθητές που οι οικογένειές τους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Μετά τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2021, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Βόλου έχει ως εξής:

 1. Γεώργιος Ποδάρας  (Πρόεδρος)                 (694) 4208 912
 2. Γιώτα Ζυγούρου         (Γραμματέας)              (694) 5904 262
 3. Γεώργιος Γκάγκας       (Ταμίας)                      (694) 6982 588
  Μέλη:
  Νεκταρία Κουκουσέλη
  Νταοπούλου Τόνια
  Ρένα ΠαπάζογλουΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Αγαπητοί γονείς!

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πρόοδο στα παιδιά μας. Η περυσινή σχολική χρονιά 2020-2021 ήταν λόγω της πανδημίας Covid-19 πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη. Σκοπός μας αποτέλεσε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου σχολικού-εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές. Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η ενημέρωση, η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του Σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων μας για τη λύση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούμε και φέτος καθώς και την φετινή χρονιά συνεχίζει δυστυχώς η πανδημία καθώς και τα μέτρα για την πρόληψή της.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το περυσινό έτος 2020-2021 στο σχολείο μας:

 1. Διοργανώσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες ο ιατρός κ. Γιώργος Κουτρούμπας και οι οδοντίατροι κ.κ. Τζοάννα Καπετανιά και Μαρία Παπαρίζου μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ενημέρωσαν τους καθηγητές επεξηγηματικά και αναλυτικά για τα θεσπισμένα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του covid στον χώρο του σχολείου, για την σωστή χρήση μάσκας και για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στο σχολείο.
 2. Συμμετείχαμε οικονομικά στην καταβολή του μηνιαίου λογαριασμού Ίντερνετ άπορου μαθητή του σχολείου μας, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.
 3. Διαθέσαμε επιταγές τροφίμων από μεγάλο μάρκετ σε οικογένειες άπορες του σχολείου μας, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
 4. Συμμετείχαμε με μικρή οικονομική ενίσχυση στα λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας.
 5. Χρηματοδοτήσαμε και ετοιμάσαμε τα αναμνηστικά λευκώματα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στους αποφοίτους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στην εκδήλωση αποφοίτησης, όπου επίσης προσφέραμε στους μαθητές και καθηγητές γλυκά και αναψυκτικά.

Δυστυχώς λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την πανδημία δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες, ούτε εκδηλώσεις με τη σύμπραξη και των μαθητών, όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Σκοπός του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου είναι η ενίσχυση του Σχολείου, η βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, με την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού καθώς και η συμπαράσταση σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη. Για την ευδοκίμηση των σκοπών του Συλλόγου μας συνεργαζόμαστε στενά με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους τους φορείς της πόλης μας.
Για την πιο εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή είναι 8 (οκτώ) ευρώ για κάθε οικογένεια. Μπορείτε να καταβάλλετε την ετήσια συνδρομή σας στην υποδιευθύντρια κα Κατερίνα Κατσούδα δίνοντας ονομαστικό φακελάκι στο παιδί σας και θα σας επιστρέψουμε την απόδειξη. Στηριζόμαστε στην ανταπόκρισή σας ειδικά στη δύσκολη αυτή εποχή και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτή.

Αγαπητοί γονείς!

Η φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά 2019-2020 έφτασε στο τέλος της. Ζήσαμε πρωτόγνωρες στιγμές λόγω της πανδημίας Covid-19. Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις νέες απαιτήσεις και πρωτοστατούντος του Διευθυντή μας με την συνεργασία των καθηγητών στάθηκε δίπλα στα παιδιά μας εφαρμόζοντας καινούριες μεθόδους διδασκαλίας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας την φετινή χρονιά σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Διευθυντή, τον Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητών και το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών, οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε πολλές δράσεις και συγκεκριμένα...

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αγαπητοί γονείς!

Η φετεινή σχολική χρονιά 2018-2019 έφτασε στο τέλος της. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας την φετεινή χρονιά σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Διευθυντή, τον Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητών και το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών, οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε πολλές δράσεις και συγκεκριμένα...

Διαβάστε περισσότερα εδώ