Τριήμερη εκδρομή της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου στους νομούς Φλωρίνης και Καστοριάς
Ενημερώσεις  |  Θεάσεις: 2065  |  A+ | a-
Η Γ' Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου, πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2019, στους νομούς Φλωρίνης και Καστοριάς. Η εκδρομή αυτή έγινε στα πλαίσια προγράμματος για τα οικοσυστήματα και τους υγροβιότοπους των παραπάνω περιοχών. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε ο κ. Μαστραφτσής Χρήστος, Βιολόγος και συνοδοί ήταν οι κ.κ. Μπάρτζος Ευάγγελος, Θεολόγος, Σχοινά Αικατερίνη, Μαθηματικός-Πληροφορικός, και Χανόπουλος Δημήτριος, Φιλόλογος.

Αναχωρήσαμε στις 7:00π.μ., έγινε στάση στον Κορινό Πιερίας και μετά φτάσαμε στον Αετό Φλωρίνης, όπου επισκεφτήκαμε το καταφύγιο των λύκων και των ποιμενικών σκύλων. Στη συνέχεια, ανεβήκαμε στο νεφελόσκεπο Νυμφαίο, και επισκεφθήκαμε το καταφύγιο της Αρκούδας, υπό την αιγίδα του "Αρκτούρου".

Ξεναγηθήκαμε λίγο στα πλακόστρωτα στενά του χωριού, φάγαμε μερικά σνακς, και επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία με προορισμό το ξενοδοχείο μας στην Καστοριά.

Έγινε η τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ξεκουραστήκαμε όλοι, και το βράδυ πήγαμε σε μουσικό ταβερνείο της Καστοριάς, όπου φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε.

Η βραδιά ήταν καταπληκτική, τα παιδιά μας απόλαυσαν και χάρηκαν τη βραδινή τους έξοδο, και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο όπου συνέχισαν το παιχνίδι από δωμάτιο σε δωμάτιο μέχρι αργά.

Τη δεύτερη ημέρα, μετά το πρωϊνό στη τραπεζαρία του ξενοδοχείου και ενώ ο καιρός ήταν μουντός, αναχωρούμε προς βόρεια, για τις Πρέσπες. Γύρω στις 10:30π.μ. αφικνούμεθα στον ʼγιο Γερμανό, όπου μας περιμένουν οι δύο γυναίκες ξεναγοί του Δήμου Πρεσπών, και μας κάνουν τέλεια ξενάγηση σε όλη τη περιοχή, μέχρι τον μαγευτικό ʼγιο Αχίλλειο.

Το κρύο ήταν πολύ δριμύ για την εποχή, η ομορφιά όμως της φύσης αξεπέραστη. Στους Ψαράδες ήταν σχεδόν όλα κλειστά, και επιστρέψαμε στην Καστοριά για φαγητό. Μετά πάμε στο ξενοδοχείο για χαλάρωση και το βράδυ ξανά στη μαγική πόλη της Καστοριάς, όπου όλα είναι όμορφα και καθαρά. Τα μεσάνυχτα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Το Σάββατο, στις 10:00π.μ. αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και επισκεπτόμαστε τον προϊστορικό λημναίο οικισμό στο Δισπηλιό της Καστοριάς, όπου βλέπουμε τις καλύβες-αναπαράσταση και έχουμε μια ωραία ενημέρωση. Στη συνέχεια, πάμε στο άκρο της Καστοριάς, στη λίμνη, και προσκυνάμε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς Μαυριώτισσας, Περνάμε έξω από το σπήλαιο του Δράκου και κατευθυνόμαστε μέσω της Εγνατίας οδού στη Βέροια.

Φτάνουμε στη πλατεία της Ελιάς γύρω στις 13:15μ.μ., περιπλανόμαστε στη πόλη, τρώμε και χαιρόμαστε τον κάμπο της Ημαθίας με τους ανθισμένους οπωρώνες. Επιστρέφουμε στο Βόλο στις 19:15μ.μ. γεμάτοι χαρά και ευχάριστες αναμνήσεις.

 
Top