Ακραία καιρικά φαινόμενα-Φυσικές καταστροφές
Ενημερώσεις  |  Θεάσεις: 29  |  A+ | a-
Στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: «Ακραία καιρικά φαινόμενα-Φυσικές καταστροφές» που υλοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου σε μια σειρά από δράσεις που λαμβάνουν χώρα το διάστημα από τον Νοέμβριο έως  τον Μάιο του 2024, προσκλήθηκε την Τρίτη 11 Απριλίου στο σχολείο από την συντονίστρια του προγράμματος  την κα Γκόντα Ιωάννα.  Ο κος Ηλιόπουλος Βασίλης από τη Λέσχη των Ειδικών  Δυνάμεων του Ν. Μαγνησίας.

Στόχος  της δράσης  ήταν η ενημέρωση  εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα ακραίων  φυσικών καταστροφών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, με εκτενή αναφορά  και στα πλημμυρικά φαινόμενα  και τις ολέθριες επιπτώσεις αυτών  που έπληξαν τον νομό μας τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Ειδικότερα, οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α3, Β1, Γ3 και Γ1 ενημερώθηκαν μέσα από βιωματικές και προσωπικές εμπειρίες  σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες από  φυσικές καταστροφές, για τρόπους αποφυγής και προστασίας, όπου η κρισιμότητα των καταστάσεων απαιτεί  κατάλληλη προετοιμασία και άμεση κινητοποίηση καθόλη τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων.  

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  δύναμη  και αξία της εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο  και  οδηγίες στους μαθητές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν αντίξοες συνθήκες  και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους σε ανάλογες περιστάσεις.

 Επίσης, έγινε  αναφορά στην δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών στην Νέα Αγχίαλο, καθώς και σε άλλες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν διάφορες περιοχές της χώρας μας, τις δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών και εκπαιδευτικών συνεχίστηκε με συζήτηση  και δόθηκαν καίριες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα τους.

Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:  Ράϊδος Ηλ. (ΠΕ03), Γκόντα Ι. (ΠΕ02), Μπαλτά Γ.  (ΠΕ02),  Παπάζογλου Α. (ΠΕ02), Χανιά Ειρ. (ΠΕ06).

 
Top