Aποτελέσματα του 84ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ 2023» για τις τάξεις Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου
Βραβεύσεις-Διακρίσεις  |  Θεάσεις: 118  |  A+ | a-
Από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 84ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ 2023» για τους μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου.

Στον 84ο Διαγωνισμό συμμετείχαν 350 μαθητές και μαθήτριες από 50 Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Μαγνησίας και από αυτούς διακρίθηκαν 45 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ο «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 9.00 π.μ. στα εξεταστικά κέντρα του Ν. Μαγνησίας, όπως και στην 1η φάση. Στη συνέχεια, όσοι μαθητές διακριθούν στη Β΄φάση, θα λάβουν μέρος στην Γ΄ φάση του διαγωνισμού ο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο εξεταστικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Όσοι επιτυχώς διακριθούν και σ’ αυτή την τρίτη φάση θα συμμετάσχουν στον προκριματικό διαγωνισμό από τον οποίο θα επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίνονται και προκρίνονται για τη Β΄ φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ 2023» από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου είναι οι: Ανδριάνης Αθανάσιος (Β' Γυμνασίου), Κασιμάτη Χριστίνα (Β' Γυμνασίου), Ξουράφα Ηράκλεια (Β' Γυμνασίου). Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές και τις μαθήτριες και τους εύχεται καλή επιτυχία και στη Β΄ φάση του διαγωνισμού.

Διευκρινίζεται επίσης ότι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως η δεύτερη και τελική φάση του 13ου Τοπικού Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ για την Α΄ Γυμνασίου» για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν και τα ονόματά τους έχουν ήδη ανακοινωθεί (για τους μαθητές του τοπικού διαγωνισμού δε διεξάγεται τρίτη φάση).



 
Η Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Μ.Ε.
Παράρτημα Ν. Μαγνησίας
Top