Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον Αργύρη Καραπέτσα στο "Τοπάλειο"
Εκδηλώσεις  |  Θεάσεις: 272  |  A+ | a-
Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος-Κάτω Λεχωνίων-"Τοπάλειου" διοργάνωσαν στις 9 Δεκεμβρίου εκδήλωση ονοματοδοσίας προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή Νευροψυχολογίας και Νευρογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αργύρη Καραπέτσα, ο οποίος είναι αυτός που ίδρυσε το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Δέσποινα Κότογλου, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Κατερίνα Μαλαμίτσα, η εκπρόσωπος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, Πόπη Αλπάκη, η εκπρόσωπος του βουλευτή Κων. Μαραβέγια, Κατερίνα Τσοπουρίδου και η εκπρόσωπος του βουλευτή Αθαν. Λιούπη, Μαρία Θλιβερού. Επίσης στην εκδήλωση έδωσε το "παρών" ένα μεγάλο πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή των Λεχωνίων, αλλά και φίλοι του καθηγητή που συνέρρευσαν ακόμη και από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Ομιλητές στην εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή ήταν η κ. Σαπουντζάκη Γαλήνη, επίκουρος καθηγήτρια Ελληνικής  Νοηματικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Αποστόλης Φώτης, διδάκτωρ του τμήματος Ειδικής Αγωγής και ο κ. Παναγιώτης Μανδράκης, διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όλοι αναφέρθηκαν στην προσφορά και το πολύπλευρο έργο του καθηγητή. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της κ. Σαπουντζάκη πως η επιστήμη της Νευροψυχολογίας που εισήγαγε ο κ. Καραπέτσας στη χώρα μας από τη Γαλλία πριν από 40 χρόνια, είναι σήμερα ότι πιο hot στην ιατρική επιστήμη, καθώς στους νευρώνες του εγκεφάλου εντοπίζεται η αντιμετώπιση των περισσότερων ασθενειών του ανθρώπου. 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μαθητές του Τοπάλειου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων, με θεατρικό δρώμενο που αναπαριστούσε στιγμές από τη ζωή του καθηγητή και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου που παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς.
Σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε με την ομιλία του την εκδήλωση ο καθηγητής κ. Καραπέτσας και με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με το όνομά του, που από εδώ και στο εξής, θα φέρει η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
"Από την ομιλία του καθηγητή κρατάμε την αναφορά του πως η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε καλά την υγεία μας και πως οι κακές σκέψεις και ο φθόνος είναι αυτά που την καταστρέφουν και αποδεδειγμένα ευθύνονται ακόμα και για τη δημιουργία καρκίνων στον οργανισμό μας" ανέφερε ο διευθυντής του "Τοπάλειου", κ. Απόστολος Κατσιφάς.

 
Top