Ξεριζωμός- Αναγέννηση. 100 χρόνια από τότε
Δράσεις  |  Θεάσεις: 302  |  A+ | a-
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 το Γ3 τμήμα του σχολείου μας συνοδευόμενο από τις καθηγήτριες κ.κ. Ασημίνα Σαρδέλλη, Μαρίνα Μανθογιάννη και Παναγιώτα Μπαλτά πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17), όπου φιλοξενείται έκθεση στην οποία συμμετέχουν εικοσιένας (21) εικαστικοί, ανάμεσα στους οποίους και η συνάδελφος του σχολείου μας κ. Νεκταρία Γιακμογλίδου. Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και πραγματεύεται ζητήματα συνδεδεμένα με τη βιαιότητα που βίωσε ο ελληνισμός της Μ. Ασίας και τις δυσκολίες κατά τη μετάβαση των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία μέσα από την ποικιλία των έργων να αντιληφθούν τα δεινά του πολέμου, την αγωνία και τον πόνο του ξεριζωμού,  την απόγνωση, την εξαθλίωση και τον τρόμο, που  εναλλάσσονταν, όμως,  με την ελπίδα, τη νίκη και το φως.
Μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τη φιλόλογό τους κ. Ασημίνα Σαρδέλλη και στη συνέχεια περιηγήθηκαν και στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου στον επάνω όροφο.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, γιατί δυστυχώς ο πόλεμος και η προσφυγιά συνεχίζουν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα με απίστευτη ένταση. 
Top