ʼρωμα Oktoberfest στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Βόλου
Δράσεις  |  Θεάσεις: 317  |  A+ | a-
Για πρώτη φορά στην αυλή των σχολείων του 3ου Γυμνασίου Βόλου και του 3ου  ΓΕΛ Βόλου πραγματοποιήθηκε, το  Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας, η διάσημη γερμανική γιορτή  Oktoberfest (Οκτόμπερφεστ).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως λαϊκό πανηγύρι που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο σε μια τεράστια έκταση πρασίνου και συνοδεύεται από καρουζέλ, περίπτερα με λιχουδιές και σουβενίρ και φυσικά από ατελείωτο φαγοπότι μετά μουσικής σε μεγάλες σκηνές.
ʼφθονο κέφι και φαγητό χαρακτήρισαν και το δικό μας Oktoberfest  με τους επισκέπτες να γεύονται λαχταριστά λουκάνικα  (Bratwürste), πατατοσαλάτες και μακαρονοσαλάτες, που ετοίμασαν με πολλή  αγάπη και μεράκι οι γονείς των μαθητών.  Οι μαθητές έμαθαν μέσα από  χειροτεχνίες  και πλακάτ  την ιστορία του  Oktoberfest και είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορες δράσεις, όπως  γλωσσικά παιχνίδια. Επίσης, μουσική πλαισίωσε την εκδήλωση και ομόρφυνε τη βραδιά.
Μια τέτοια εορταστική εκδήλωση, όπως το Oktoberfe δημιουργεί μια θαυμάσια πολιτιστική  “γέφυρα“ μεταξύ των δύο κρατών και λαών και συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της κουλτούρας και του πολιτισμού της Γερμανίας.
Ευχαριστούμε πολύ τους διευθυντές των σχολείων, κ. Μανδράκη Παναγιώτη, διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Βόλου, και τον κ. Τσουλκανάκη Δημήτριο, διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Βόλου καθώς,  τις υποδιευθύντριες, κ.  Κατσούδα Αικατερίνη και την κ. Χανιά Ειρήνη,  που στήριξαν έμπρακτα την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τους καθηγητές  που παρευρέθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα  αυτή εκδήλωση.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους γονείς των μαθητών μας, την κυρία Τόνια Νταοπούλου για την προσφορά της σε νερά και χυμούς, την κυρία Κωνσταντίνα Σπανού για την πολύτιμη βοήθεια,  τον κύριο Λεύκελη Δημήτριο (Μουσική) και τον κ. Νικόλαο Απέργη για το υπέροχο ψήσιμο των λουκάνικων (Bratwürste).
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες των Γερμανικών κ. Παρασκευή Ζερζεβουλίδου και κ. Κωνσταντίνα Θεοχάρη.
Top